Over Joeniq

Om te beginnen zal ik me eens voorstellen. Mijn naam is Jeroen Cobussen. In januari 2011 ben ik voor de tweede keer vader geworden van wederom een prachtige dochter. Afgelopen jaar (2010) ben ik begonnen met Joeniq design. De naam Joeniq is afgeleid van mijn eigen naam en klinkt  ''unique'' vind ik. Het geluk dat  Joeniq.nl nog vrij was, maakt het de perfecte naam voor mij.
Het is allemaal begonnen met het idee voor een salontafel die lijkt te balanceren op een L-vormige voet. Ik hou van duurzame materialen met een natuurlijke uitstraling. Daarom heb ik gekozen voor een Impala granieten blad en een frame van rvs. Het extra voordeel is dat deze ook prima in staat is weer en wind te trotseren als buitentafel.
Verder hou ik ervan om te creëren en te experimenteren. Zo heb ik lampen ontworpen die bestaan uit een rvs kolom  op een granieten voetplaat, waarop indirect gekleurd licht reflecteert. De lampen geven een bijzonder lichtschijnsel af op de omgeving. Van het
één kom ik in het ander en zo ontstaan er allerlei ideeën en creaties.
Over het algemeen streef ik erna ieder product uniek te maken.

Iemand kwam met het idee van verrijdbare eiken tuinbankjes. Als aanvulling leek het mij mooi om er nostalgische metalen wielen van rvs in te plaatsen, dit om een mooie balans te vormen tussen duurzaam en natuurlijk.
Om een indruk te krijgen kunt u eens een kijkje nemen in de
showroom op deze website.